Turizm Haberleri

turizm haberleri ve güncel turizm gelişmeleri, turizm ile ilgili tüm video, turizm fotoğrafları ve turizm haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Erzincan

Erzincan’da bulunan Çırahane Kültür Evi’ne gelen vatandaşlar adeta geçmişe giderek nostalji yaşıyor.

Arkeoloji

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği (SOSAD) iş birliğinde Kayalıpınar Örenyeri’ne bir gezi...

Kültür sanat

Binlerce yıllık tarihi geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aksaray’daki Selime Katedrali, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.

Kültür sanat

Erzurum Vali Mustafa Çiftçi’nin tarihi ve kültürel emanet olan tabyalarda gerçekleştirdiği ziyaretlerin son adresleri Karagöbek ve Şahappaşa Tabyaları oldu.

Kültür sanat

Aydın, antik kentleri ve ören yerleri ile açık hava müzesi konumunda yer alırken, bu yıl içerisinde il genelindeki kazılara toplam...

Restorasyon

Gaziantep’in tarihi Hıdırlık Sokak'ı, kapsamlı restorasyon ve sağlıklaştırma projeleriyle yeniden hayata geçirildi.

Arkeoloji

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Dülük Antik Kenti’nde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarını inceledi.

Kültür sanat

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşen Erzurum Tabyaları konulu toplantıya katıldı.

Kültür sanat

Evliya Çelebi’nin kayıtlarında öne çıkan ve restorasyon çalışmalarının ardından, Kayna Sabun ve Pekmez Müzesi oldu.

Arkeoloji

Mersin’in Toroslar ilçesindeki 9 bin yıllık Yumuktepe Höyüğü’nde kazı çalışmaları sürüyor. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yumuktepe Höyüğü’nde kazı çalışmalarında...

Restorasyon

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, tarihte şehrin savunulması açısından çok büyük önem arz eden ecdat yadigarı tabyalarda incelemelerine devam ediyor.

Arkeoloji

Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, gün yüzüne çıkarılan 5. yüzyıla ait mozaik ve eserler turizme kazandırılıyor.