Türbe Haberleri

türbe haberleri ve güncel türbe gelişmeleri, türbe ile ilgili tüm video, türbe fotoğrafları ve türbe haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Kültür sanat

Bilecik'te, Osmanlı Devleti'nin manevi kurucusu Şeyh Edebali'nin türbesi için yeni bir proje hayata geçiyor

Kültür sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eminönü’nde Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi’ni ziyaret etti.

Kültür sanat

Şehzade Mustafa’ya ait türbedeki 598 yıllık İznik çinileri, 2009 yılında kimliği belirsiz kişilerce çalındı. 15 yıldır kayıp parçalar bulunamadığı gibi...

Restorasyon

Gelibolu ilçesi Bolayır köyünde bulunan Gazi Süleyman Paşa Türbesi'nde restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. O

Restorasyon

Muş’un Çatbaşı Köyü'nde bulunan tarihi Abdulvahap Gazi Türbesi'nin restorasyon çalışmalarında 2. etaba geçildi.

Kültür sanat

Erzincan Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği fotoğraf etkinliğinde fotoğrafçılar Erzincan’ın tarihi ve doğal güzelliklerini ölümsüzleştirdi.

Kültür sanat

Gaziantep’te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve ziyarete kapatılan tarihi Zincirli Bedesten’de restore çalışmaları devam ediyor.

Restorasyon

Bilecik’te bulunan 693 yıllık Orhan Gazi İmareti’nin yapı taşları, 1 yıl önce götürüldüğü Şeyh Edebali Türbesi otoparkında terk edildi.

Kültür sanat

Bursa’nın Osmangazi ilçesinin Muradiye Külliyesi içinde bulunan Şehzade Mustafa Türbesi, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Restorasyon

Fatih’te Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan Sultan 3. Selim ve Sultan 3. Mustafa Türbesi düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Kültür sanat

Osmanlı Devleti’nin en önemli hükümdarları arasında yer alan Fatih Sultan Mehmed Han’ın hem halasının oğlu hem de kayınbiraderi olan Karamanoğlu...

Kültür sanat

Siirt’te Şeyh Ali Segirka’nın Türbesi’nin restorasyon çalışmaları sırasında tek mezar olarak bulunan yerde 3 mezar ortaya çıktı.