Sivas Haberleri

sivas haberleri ve güncel sivas gelişmeleri, sivas ile ilgili tüm video, sivas fotoğrafları ve sivas haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Arkeoloji

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği (SOSAD) iş birliğinde Kayalıpınar Örenyeri’ne bir gezi...

Kültür sanat

Anadolu’nun en eski camilerinden biri olan tarihi Sivas Ulu Cami’de, Mevlit kandili nedeniyle mevlit okutularak dualar edildi.

Kültür sanat

Sivas’ta yaklaşık bir asırdır taş değirmende öğütülen kahve, kendine has kokusu, lezzeti ve köpüğüyle kahve tiryakilerinin ilgisini çekiyor.

Kültür sanat

Kültürel Miras İstatistiklerinden elde edilen bilgilere göre Sivas’ta 921 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.

Arkeoloji

Sivas’ta Aziz Vlas’ın anıt mezarında çalışmaların süreceği bildirilirken, yapımı tamamlanan anıt mezarın şimdilik ziyaretlere açık olmayacağı belirtildi.

Kültür sanat

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bulunan şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun anı evini 3 yıl içerisinde 60 bin kişi ziyaret etti.

Kültür sanat

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde 7 ardıç direğinin üzerine kurulan tarihi köy odası görenleri kendine hayran bırakıyor.

Kültür sanat

Muhsin Yazıcıoğlu’nun eğitim gördüğü ilkokul, bakımsızlıktan harabeye döndü. Köy halkı bu okulun restore edilmesini istiyor.

Haberde insan

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde yer alan ve yaklaşık iki asırlık olduğu tahmin edilen bin mezar taşı, zamanın derinliklerinde gizemini sürdürüyor.

Çevre

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde bulunan Hititler‘e ait Sarissa antik kenti yakınlarındaki “Suppitassu” Kral Gölü kuruyarak sazlıklara teslim oldu.

Kültür sanat

Sivas’ta ahşap oyma ustası Süleyman Daştan, gelişen endüstriyel yeniliklere rağmen sanatını geleneksel şekilde yaşatmaya devam ediyor.

Arkeoloji

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde bulunan 3 bin 800 yıllık Kayalıpınar (Samuha) antik kentinde Selçuklu dönemine ait sikkeler bulundu. Sikkelerin bulunması bölgede...