Kültür sanat

Uşak Müzesi'nden Tarihi Ziyaret Çağrısı

Uşak’ın tarihî zenginliğini yansıtan Uşak Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerini üç katlı yeni binasında tarihin farklı dönemlerine götürüyor.

Uşak Valiliği, resmi hesabından yaptığı paylaşımla “Paleolitik Çağ'dan bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapan Uşak; zengin kültürel mirasının sergilendiği Uşak Arkeoloji Müzesi ile ziyaretçilerini eşsiz bir tarih yolculuğuna davet ediyor”. açıklamasıyla, Uşak Arkeoloji Müzesi’ne ziyaret çağrısında bulundu.

Uşak’ın tarihî zenginliğini yansıtan Uşak Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerini üç katlı yeni binasında tarihin farklı dönemlerine götürüyor. Müzenin birinci katında, Paleolitik Çağ’dan Roma dönemine kadar çeşitli arkeolojik eserler kronolojik vitrinlerde sergileniyor. İkinci katta, para tarihine ve paranın gelişimine dair kapsamlı bir koleksiyon sunulurken, üçüncü kat tamamen Lidya Dönemi’ne ve ünlü Karun Hazineleri’ne ayrılmış. Bu kat, Lidya dönemine ait günlük yaşam örnekleri ve ölü gömme adetlerinin yanı sıra, Karun Hazineleri'nin en nadide parçalarını sergiliyor. 

Etnografya bölümünde ise, Uşak’ın yerel kültürünü yansıtan dokumacılık ve cirit gibi geleneksel mesleklerin canlandırmaları yer alıyor. Ayrıca, Uşak Ulucami’nin küçültülmüş bir örneği de bu bölümde bulunuyor. Müze, çocuklar için eğitim alanları, fuaye alanı, konferans salonu ve ihtisas kitapları içeren bir kütüphane ile ziyaretçilerine kapsamlı bir deneyim sunuyor.