Ardahan Valiliği resmi hesaplarından yaptığı paylaşımla Vali Hayrettin Çiçek tarafından, yapımı devam eden Millet Bahçesi Projesi kapmasımda çalışmaları tamamlanan sosyal dinlenme süreleri ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi tescilli binalarda inceledeğini duyurdu. 

Millet Bahçesi Projesi kapsamında, halkın birçok sosyal aktivitelerde bulunabileceği alanları kullanıma açmasının yanı sıra, Millet Bahçesi içerisindeki tarihi tescilli binaların restorasyon çalışmalarının ise devam ettiğini de bildirildi.

Vali Çiçek, Kura nehri ve Ardahan Kalesi ile entegre edilen sosyal donatı alanlarına sahip Millet Bahçesinin, mesire alanı, dinlenme alanları, çocuk oyun parkları, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet sürüş yolları ile Ardahan’a hayat veren bir proje olduğunu dile getirdi.

Tarihi tescilli binalarda restorasyon çalışmalarının devam ettiğini de belirten Vali Çiçek, bu binaların valilik çalışma ofisi, güzel sanatlar fakültesi, millet kıraathanesi, kurs alanları ve konuk evi olarak hizmete alınacağını ifade etti.

Editör: Oğuzcan YILMAZ