Kültür sanat

Tarihi Mardin Kalesi Geleceğe Taşınacak

Savur Belediyesi resmi hesabından yaptığı paylaşımla, Tarihi Mardin Kalesi'nin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alındığını duyurdu.

Savur Belediyesi resmi hesabından yaptığı paylaşımla, Savur Belediye Başkanı Av. Engin Uğur Hamidi, Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak ve İlçe Başkanı Mecit Özel'in katılımlarıyla Tarihi Mardin Kalesi'nin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alındığını duyurdu.

Mardin'in köklü tarihini yansıtan önemli yapılardan biri olan Tarihi Mardin Kalesi, Savur Belediye Başkanı Av. Engin Uğur Hamidi, Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak ve İlçe Başkanı Mecit Özel'in katılımlarıyla özel bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Ziyaret sırasında, bölgenin tarihi dokusunun korunması ve geleceğe taşınması adına yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Mardin Kalesi'nin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi edinilirken, tarihi ve kültürel mirasın gelecek kuşaklara nasıl aktarılacağı konusunda önemli değerlendirilmelerde bulunuldu. Ziyaret, bölgenin tarihi değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki kararlılık vurgulanarak sona erdi.