Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yer alan tarihi bina, Özbekistan Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Sadık Soylu'nun öncülüğünde restore edildi. Restorasyonu tamamlanan yapı konsolosluk binası olarak hizmete açılacak.

Restorasyon Haber Slider (16)

Ortahisar Mahallesi Sarayatik Sokak’ta yer alan ve uzun süredir atıl durumda bulunan tarihi yapının restorasyon çalışmaları tamamlandı. Özbekistan Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Sadık Soylu'nun restorasyona dair tüm aşamalarını detaylı bir şekilde takip ettiği yapı büyük bir açılışa ev sahipliği yapacak. Özbekistan Cumhuriyet Bağımsızlığının 33. yıldönümü ve Özbekistan Trabzon Konsolosluğunun açılışı vesilesiyle düzenlenecek organizasyon Sarayatik Sokak’taki tarihi yapıda 9 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek. Açılış organizasyonunun ardından düzenlenecek olan resepsiyon aynı gün Zorlu Grand Otel’de saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

Restorasyon Haber Slider (17)

Konsolosluklara Açık Çağrı

Hizmet binası olarak kullanılacak yapının Trabzon'un tarihini ve kültürünü yansıtan bir yapı olarak seçilmesi ise beğenileri topladı. Konsolosluk binası olarak hizmet vermeye başlayacak olan yapının restore edilerek atıl durumdaki yapıların tekrar kente kazandırılması da kent halkı tarafından olumlu yorumlar aldı. Biz de Restorasyon Haber olarak kent belleğini yaşanır kılmak için önemli bir adım olarak gördüğümüz projeyi destekliyoruz. Tüm fahri konsoloslarımıza, kent kültürünü yaşatmak adına tarihi yapıları restorasyon çalışmalarıyla şehre kazandırmaları gerektiğinin altını çiziyor, Fahri Konsolos Sadık Soylu'ya bu hassasiyeti için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Whatsapp Image 2024 08 26 At 20.49.48

Açılışa Büyükelçi Azamhocayev ve Fahri Konsolosu Soylu Katılacak

9 Eylül günü düzenlenecek açılış ve resepsiyona Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Özbekistan Trabzon Fahri Konsolosu Sadık Soylu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, il protokolü ve birçok davetlinin katılımı bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi