18:00 Antalya

Kemer’in Arslanbucak Mahallesi’nde Kubbeli Camii’nin temel atma törenine gerçekleştirildi. Caminin inşaatının en kısa sürede bitirilerek hizmete açılması planlanıyor.

17:00 Arkeoloji

Gaziantep’te iş makinesiyle temel kazısı yapılırken 2 metre derinlikte Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen oda tipi mezar bulundu. 4 odadan oluşan mezar içerisinde 3 insana ait iskelet ve kemikler bulunurken koruma altına alınan mezar ile ilgili araştırma başlatıldı.

16:00 Arkeoloji

Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Anıtı kazılarında M.Ö. 3. yüzyılda ‘Romalı bir gladyatöre’ ait olduğu değerlendirilen lahit bulundu.

15:00 Arkeoloji

Gölyazı’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Kentimizin tarihi zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması bölgeyi turizm açısından da çok değerli kılıyor” dedi.

14:00 Erzincan

Erzincan’da bulunan Çırahane Kültür Evi’ne gelen vatandaşlar adeta geçmişe giderek nostalji yaşıyor.

13:00 Kültür sanat

Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı binaların bulunduğu alanda yıkım ekiplerinin çalışmaları sırasında tarihi tünel bulundu.

12:00 Asayiş

Kütahya’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince iki adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda evinde 98 adet tarihi sikke ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı.

09:45 Asayiş

İstanbul Beyoğlu’nda bir süre önce yangın çıktığı öğrenilen 2 katlı tarihi ahşap bina bir kez daha alevlere teslim oldu. Metruk bina, söndürme çalışmalarının yapıldığı sırada çökerken, o anlar kameraya yansıdı.

1 gün önce Asayiş

Kırşehir’de bir şüpheli, elindeki tarihi eserleri yurtdışına çıkaramadan polisin yaptığı operasyonla yakalandı.

1 gün önce Antalya

Antalya’nın Akseki ilçesinde 800 yıllık geçmişi olan Sarıhacılar Mahallesi’ni geçen yıl 80 bin yerli ve yabancı ziyaretçi gezerken, bu yılın 9,5 aylık döneminde ise ziyaretçi sayısı 80 binin üzerine çıktı.