İstanbul Fatih ilçesindeki Zeyrek Mahallesi'nde bulunan 3 katlı metruk bir bina, gece saatlerinde çöktü. Olay, Büyükkaraman Caddesi üzerinde saat 23.00 sularında meydana geldi. Çökme sırasında yoldan geçen bir kişi hafif şekilde yaralandı. Olay yerine hızlı bir şekilde itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

5F7E961C E349 4C69 Bdc9 D4D6Ab5D15C4

Yaralı vatandaşa ilk müdahale olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı ve durumu iyi olduğu öğrenildi. Çöken binanın hemen yanındaki bir binada da hasar meydana geldi. Polis, çevrede güvenlik önlemleri alarak bölgeyi kapatırken, AFAD ekipleri enkazda arama-kurtarma çalışmalarına başladı. Enkaz altında birisinin kalma ihtimaline karşı hassas köpekler de çalışmalara dahil edildi. Arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Fatih Belediyesi ekiplerince enkaz kaldırıldı.

Olayla ilgili incelemeler devam ederken, çevre sakinleri metruk binaların riskine dikkat çekti. Yıkılan binanın yanında gerçekleştirilen inşaat sebebiyle temelin zarar gördüğünü iddia eden vatandaşlar, önleyici tedbirlerin artırılmasını talep etti.

D50A805E 59A1 43A6 98Bf 34B0920F3F7F

Editör: Oğuzcan YILMAZ