Trabzon'un tarihi İçkale bölgesinde yürütülen kazı çalışmalarına destek vermek amacıyla bu yıl sezonu açılan kazı çalışmaları, bölgeye yönelik ileri araştırmalarla devam ediyor. Gerçekleştirilen incelemelerde, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Tamer Erdoğan, Trabzon Müze Müdürü Sayın Levent Alnıak ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Sayın Mehmet Yavuz, kazı alanını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Geçtiğimiz yıllarda KTÜ Rektörlüğü tarafından imzalanan ve bu yıl sezonu açılan   arkeolojik kazı çalışmalarının başlatıldığı  İçkale bölgesinde, Roma, Bizans, Trabzon ve Osmanlı İmparatorluğu'ndan izler aranıyor. Arkeolojik kazıları ve restorasyonu devam eden bölgede, turizme yönelik Açık Hava Müzesi ya da Arkeo-Park/Müze-Park düzenlemesi yapılarak ziyarete açılacaktır. Kazı ve restorasyon çalışmaları ile birlikte ortaya çıkacak olan tarihi kalıntıların veya eserlerin yeniden ayağa kaldırılması ile tarih ve turizm canlandırılması amaçlanmaktadır.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün kişisel hesabından yaptığı paylaşımda, bu yıl sezonu açılan İçkale kazı çalışmalarının yerinde incelendiği belirtildi.

G U R3N U Wk A Arb Iq

Editör: Oğuzcan YILMAZ