Tabya Haberleri

tabya haberleri ve güncel tabya gelişmeleri, tabya ile ilgili tüm video, tabya fotoğrafları ve tabya haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Kültür sanat

Erzurum Vali Mustafa Çiftçi’nin tarihi ve kültürel emanet olan tabyalarda gerçekleştirdiği ziyaretlerin son adresleri Karagöbek ve Şahappaşa Tabyaları oldu.

Kültür sanat

Erzurum’da bin 365 okulda 187 bin 883 öğrenci için ilk zil çaldı. İlk ders olarak bin öğrenciyle Aziziye Tabyası’nda “Aşk-ı...

Kültür sanat

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşen Erzurum Tabyaları konulu toplantıya katıldı.

Restorasyon

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, tarihte şehrin savunulması açısından çok büyük önem arz eden ecdat yadigarı tabyalarda incelemelerine devam ediyor.

Kültür sanat

Erzurum’da, Osmanlı Devletince doğu sınırlarının korunması amacıyla yapılan Mecidiye Tabyası, ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Kültür sanat

Kars, tarihi ve kültüre mirasın önemli bir parçası olan tarihi tabyalar, içler acısı durumda bulunuyor.

Kültür sanat

Erzurum Valiliği’nce, Erzurum halkının sahip olduğu yüksek seciyeyi vurgulamak amacıyla "Erzurum-Tarihin İzinde Ecdada Vefa Projesi" hayata geçiriliyor.

Kültür sanat

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dersinin Tabyalarda yapılması önerisinde bulundu.