Roma Haberleri

roma haberleri ve güncel roma gelişmeleri, roma ile ilgili tüm video, roma fotoğrafları ve roma haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Arkeoloji

Gaziantep’te iş makinesiyle temel kazısı yapılırken 2 metre derinlikte Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen oda tipi mezar bulundu. 4 odadan...

Asayiş

Manisa’da milattan önceye ve Roma dönemine ait tarihi eserleri 15 milyon TL karşılığında piyasaya sürmek üzere olan 3 kişi jandarma...

Asayiş

Başkentte gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda 290 adet sikke ve 50 adet obje olmak üzere toplamda 340 adet malzeme ele geçirdi.

Arkeoloji

Mersin’in Mezitli ilçesinde, Mersin Müze Müdürlüğü tarafından Milli Egemenlik Caddesi’nde yürütülen kurtarma kazıları devam ediyor.

Restorasyon

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bulunan tarihi Justinianus Köprüsü, devam eden restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşuyor.

Restorasyon

Gaziantep’in Araban ilçesindeki Roma dönemine ait tarihi çeşmeler, tamamen yok olmadan kurtarılmayı bekliyor.

Kültür sanat

Antalya’nın gözde tatil ilçesi Alanya’da yer alan 793 yıllık tarihi Süleymaniye Cami, mimarisiyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Asayiş

Hatay ve Kocaeli’de gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, tarihi eser kaçakçılığına yönelik önemli adımlar atıldı.

Amasya

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Karsavul köyündeki Roma döneminden kalma tarihi Zana Hamamı atıl halde bulunuyor.

Arkeoloji

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan Hadrianopolis Antik Kenti’nde cam konstrüksiyonla korunan...

Asayiş

Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda toplam 8 kişi kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığı suçlarından gözaltına alındı.

Arkeoloji

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden, tarih ve kültür meraklılarına Antalya'daki dört Antik tiyatroya ziyaret tavsiyesi.