Müze Haberleri

müze haberleri ve güncel müze gelişmeleri, müze ile ilgili tüm video, müze fotoğrafları ve müze haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Erzincan

Erzincan’ın turizmde öncü ilçelerinden Kemaliye’deki Etnografya Müzesi, ziyaretlerini geçmişe götürüyor.

Kültür sanat

Giresun’da yaşayan Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, babasından devraldığı kültürel mirası daha da ileri taşıyarak yaşadığı apartmanın bodrum katını adeta bir müzeye...

Arkeoloji

Kommagene Krallığının beş büyük kentinden birisi olan Perre Antik Kentte, bu yıl yapılan kazı ve temizleme çalışmalarına ara verildi.

Kültür sanat

Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Yıldız Sarayı’nın ziyaret günleri artık pazartesi günleri açık, çarşamba günü ise ziyarete kapalı olarak düzenlendi.

Arkeoloji

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan 14 arkeolojik ve etnografik eseri daha Türkiye’ye geri kazandırdı.

Kültür sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eminönü’nde Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi’ni ziyaret etti.

Kültür sanat

Altındağ Belediyesi, resmi hesabından yaptığı paylaşımla Hacı Bayram Veli Müzesi’ne ziyaret çağrısında bulundu.

Kültür sanat

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Türkiye’deki anıtsal çeşmeleri ziyaret etmeye çağırmak amacıyla resmi hesabından bir paylaşımda bulundu.

Kültür sanat

İstanbul’un en önemli tarihi miraslarından biri olan Yedikule Hisarı’nda rehber eşliğinde düzenlenen kültür turları yeniden başladı.

Asayiş

Başkentte gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda 290 adet sikke ve 50 adet obje olmak üzere toplamda 340 adet malzeme ele geçirdi.

Kültür sanat

Kapadokya Bölgesindeki tarihi yapıların içinde bulunan duvar resimlerinin korunması ve gelecek nesilleri aktarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kültür sanat

133 yıllık geçmişe sahip olan Hopa Kültür Evi, restore edilerek "Müze Kafe" olarak halkın hizmetine sunuldu.