Mozaik Haberleri

Mozaik haberleri ve güncel Mozaik gelişmeleri, Mozaik ile ilgili tüm video, Mozaik fotoğrafları ve Mozaik haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Arkeoloji

Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, gün yüzüne çıkarılan 5. yüzyıla ait mozaik ve eserler turizme kazandırılıyor.

Kültür sanat

Syedra Antik Kenti’nde yürütülen restorasyon çalışmaları, çevre köylerden kadın işçilere iş imkânı sağlayarak bölgedeki istihdama önemli katkıda bulunuyor.

Kültür sanat

Sardes Antik Kenti'nde dünyanın en büyük sinagoglarından biri olan 2 bin yıllık taban mozaikler, Sart Mahallesi’nde yaşayan kadınlar tarafından yenileniyor.

Kültür sanat

Yunanistan’ın Atina şehrinden gelen turistler, Trabzon’un tarihi Akçaabat ilçesindeki Ortamahalle ve Müzesi’ni ziyaret etti.

Kültür sanat

Tadıyla ünlü misket elmasının yetiştirildiği Amasya’da müzede sergilenen bin 700 yıllık elmalı mozaik, bu meyve ağacının üzerine işlendiği tek antik...

Kültür sanat

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Büyüktaşlık köyü sınırları içerisinde yer alan ve Hitit dönemine ait dünyanın en ilkel mozaiğinin bulunduğu Uşaklıhöyük...

Kültür sanat

Düzce Belediyesi’nin destekleriyle Konuralp Antik Kentte yapılan kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan Aslanlı Mozaik’in replikası valilik binası karşısında sergileniyor.