Miras Haberleri

miras haberleri ve güncel miras gelişmeleri, miras ile ilgili tüm video, miras fotoğrafları ve miras haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Kültür sanat

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan ’Çınarlı Cami’, hem tarihi geçmişi hem de 200-600 yıllık asırlık çınar ağaçlarıyla dikkat çekiyor.

Kültür sanat

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kenevir dokuması ürünleri bu kez de geleneksel motiflerle buluşturdu.

Restorasyon

Zeus Sosipolis Tapınağı’nın restorasyonunda 1. aşama tamamlanmak üzere.

Kültür sanat

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, KURAM ve SEM iş birliğiyle "Ahşap Eser Restorasyon Eğitimi" adlı yeni bir sertifika programı başlatıyor.

Restorasyon

Fatih Belediyesi, resmi hesabından yaptığı paylaşımla Boyacı Kapısı Çeşmesi'nin restorasyon çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Asayiş

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde define arayan 5 kişi suçüstü yakalandı.

Kültür sanat

Kültürel Miras İstatistiklerinden elde edilen bilgilere göre Sivas’ta 921 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.

Arkeoloji

Andriake liman yerleşiminde yapılan kazılarda bulunan, "Millefiori" tekniğiyle yapılmış duvar dekorasyon levhalarına rastlanandı.

Kültür sanat

Erzurum’da bin 365 okulda 187 bin 883 öğrenci için ilk zil çaldı. İlk ders olarak bin öğrenciyle Aziziye Tabyası’nda “Aşk-ı...

Restorasyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 ay süren kapsamlı bakım, onarım ve tadilat sonucunda aslına sadık kalınarak modernize edilen, Cumhuriyet’in kurucusu...

Arkeoloji

Önemli kaya resimleri ile tarih öncesi dönemlere ev sahipliği yaptığı bilinen Latmos’ta yeni bir arkeolojik alan tescil edildi.

Kültür sanat

Samsun’un Kavak ilçesinde ’ebru sanatı’, 4 asırlık Bekdemir Camisi’nden ilham alınarak icra edildi.