Mezar Haberleri

Mezar haberleri ve güncel Mezar gelişmeleri, Mezar ile ilgili tüm video, Mezar fotoğrafları ve Mezar haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Arkeoloji

Gaziantep’te iş makinesiyle temel kazısı yapılırken 2 metre derinlikte Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen oda tipi mezar bulundu. 4 odadan...

Arkeoloji

Kommagene Krallığının beş büyük kentinden birisi olan Perre Antik Kentte, bu yıl yapılan kazı ve temizleme çalışmalarına ara verildi.

Kültür sanat

Kültürel Miras İstatistiklerinden elde edilen bilgilere göre Sivas’ta 921 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.

Restorasyon

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde yer alan Asur Kalesi’nin restorasyon çalışmaları, belediye ekiplerinin katkısıyla sürdürülüyor.

Arkeoloji

Ardahan’ın Posof ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bünyesinde "Arkeolojik Yüzey Araştırmaları" projesi hayata geçirildi.

Restorasyon

Üsküdar'ın tarihi yapılarından biri olan Küçük Selimiye (Çiçekçi) Cami'nin beden duvarlarının bakım ve onarımı için iskele kurulumuna başlandı.

Arkeoloji

Sivas’ta Aziz Vlas’ın anıt mezarında çalışmaların süreceği bildirilirken, yapımı tamamlanan anıt mezarın şimdilik ziyaretlere açık olmayacağı belirtildi.

Restorasyon

Fatih Atikali Mahallesi'nde bulunan Üçbaş Nureddin Hamza Haziresi’nde sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Arkeoloji

Troya, Doğu Roma yani Bizans Dönemi mezarlığında yaklaşık Milattan Önce 13’üncü, 14’üncü Yüzyıla tarihlenen iskelet bulundu.

Kültür sanat

Höyük kalıntılarına sık sık rastlanan Doğu Anadolu Bölgesinde görülmesi gereken antik kentler söyle:

Arkeoloji

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazı ve restorasyon çalışmaları Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından yürütülen Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret etti.

Restorasyon

İstanbul’un tarihi semtlerinden Silivrikapı’da bulunan Abdullah Dede Kabri, Fatih Belediyesi tarafından restore edilerek ziyarete açıldı.