Konservasyon Haberleri

konservasyon haberleri ve güncel konservasyon gelişmeleri, konservasyon ile ilgili tüm video, konservasyon fotoğrafları ve konservasyon haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Kültür sanat

İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, taşınabilir kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli bir projeye imza atıyor.

Arkeoloji

Assos Ören Yeri’nde Ksenedochion yapısında Roma İmparatorluk Dönemi’ne ait üzerinde Assos kentinin ana tanrıçası Athena betimlemesi olan yüzük taşı bulundu.

Arkeoloji

Bursa'nın Mudanya ilçesinde gün yüzüne çıkarılma çalışmaları süren Myrleia Antik Kenti, değerleriyle geleceğe taşınıyor.

Arkeoloji

Myrleia Antik Kenti mozaiklerinin korunması ve geleceğe taşınması için başlatılan restorasyon ve konservasyon çalışmaları tamamlandı.

Kültür sanat

Kuşadası Belediyesi, kısa süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ’açık hava müzesi’ statüsüne kavuşturulan kentin simgesi Güvercinada’da restorasyon, konservasyon...

Restorasyon

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Sümela Manastırı, doğal etkiler ve tahribatlar nedeniyle kapsamlı bir restorasyon sürecinden daha geçiyor.

Kültür sanat

Roma Dönemi’ne ait Philadelphia Antik Kenti tiyatrosu üzerine yapılmış olan betonarme su depolarının kaldırılmasıyla antik tiyatro gün yüzüne çıkmaya başladı.