Kilise Haberleri

kilise haberleri ve güncel kilise gelişmeleri, kilise ile ilgili tüm video, kilise fotoğrafları ve kilise haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Kültür sanat

Trabzon’un Sürmene ilçesine bağlı Dirlik Mahallesinde bölgede yaşayan Rumlar tarafından dini ibadet için yaptırılan tarihi Cida Kilisesi mübadele sonrası camiye...

Arkeoloji

Koloni Çağı’nın sonlarına doğru gerçekleşen saldırı sonucu tamamen yakılıp yıkıldığı belirlenen antik yerleşim bölgesinde geçtiğimiz günlerde yaklaşık 4 bin yıllık...

Arkeoloji

Türkiye’nin en önemli buluşları arasına giren tarihi bazilikada 2015 yılından bu yana kazı çalışmalarını sürdürülüyor.

Kültür sanat

Kapadokya’ya açılış kapısı olarak bilinen Aksaray’da bulunan ve dünyanın 2. büyük kanyonu olan Ihlara Vadisi doğası ve tarihiyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Arkeoloji

Önemli kaya resimleri ile tarih öncesi dönemlere ev sahipliği yaptığı bilinen Latmos’ta yeni bir arkeolojik alan tescil edildi.

Kültür sanat

Akdamar Kilisesi’nde bu yıl 12’ncisi yapılacak ayin için hazırlıklar sürerken, ayin için Van’a gelen Hristiyan Ermeniler de teknelerle adaya ulaşıyor.

Arkeoloji

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki Assos Ören Yeri’ndeki kazı çalışmalarında Erken Bizans Dönemine ait 1500 yıllık iğnelik bulundu.

Arkeoloji

Prof. Dr. Mustafa Şahin başkanlığında yürütülen İznik Gölü Bazilikal Kilise kazı çalışmalarında gelinen son durum, kazı yerleşkesinde bölge halkına anlatılacak.

Arkeoloji

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Dülük Antik Kenti’nde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarını inceledi.

Restorasyon

Mardin’in, Dereiçi (Kıllıt) köyünde yürütülen çevre düzenlemesi ve tarihi yapıların restorasyonu büyük bir hızla sürdürülüyor.

Kültür sanat

Höyük kalıntılarına sık sık rastlanan Doğu Anadolu Bölgesinde görülmesi gereken antik kentler söyle:

Kültür sanat

Mardin Midyat ilçesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Midyat Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 6-7-8 Eylülde yapılacak.