Eser Haberleri

Eser haberleri ve güncel Eser gelişmeleri, Eser ile ilgili tüm video, Eser fotoğrafları ve Eser haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Asayiş

Manisa’da milattan önceye ve Roma dönemine ait tarihi eserleri 15 milyon TL karşılığında piyasaya sürmek üzere olan 3 kişi jandarma...

Kültür sanat

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, KURAM ve SEM iş birliğiyle "Ahşap Eser Restorasyon Eğitimi" adlı yeni bir sertifika programı başlatıyor.

Kültür sanat

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde yüzyıllar önce su taşımak amacıyla yapılan tarihi köprü, Bizans döneminden kalma yapısıyla doğa ve zamanın zorluklarına direnmeye...

Kültür sanat

Altındağ Belediyesi, resmi hesabından yaptığı paylaşımla Hacı Bayram Veli Müzesi’ne ziyaret çağrısında bulundu.

Asayiş

Başkentte gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda 290 adet sikke ve 50 adet obje olmak üzere toplamda 340 adet malzeme ele geçirdi.

Kültür sanat

133 yıllık geçmişe sahip olan Hopa Kültür Evi, restore edilerek "Müze Kafe" olarak halkın hizmetine sunuldu.

Asayiş

Gaziantep ve Tekirdağ'da, tarihi eser ve kaçakçılık operasyonları gerçekleştiridi.

Asayiş

Kayseri ve Antalya’da düzenlenen operasyonlarda tarihi eser kaçakçılığı yapan toplamda 4 kişi yakalandı.

Restorasyon

İstanbul Boğazı'nın incisi olarak bilinen Fehime ve Hatice Sultan yalıları, uzun süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden hizmete açıldı.

Restorasyon

Üsküdar'ın tarihi yapılarından biri olan Küçük Selimiye (Çiçekçi) Cami'nin beden duvarlarının bakım ve onarımı için iskele kurulumuna başlandı.

Asayiş

Gaziantep’te define ve tarihi eser bulmak için kaçak kazı yapan 2 şüpheli jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.

Kültür sanat

“Restorasyon Haber olarak”, sinemanın ölümsüz klasiklerinden restore edilip yeniden izleyiciyle buluşan filmleri sizler için derledik.