Bursa Haberleri

bursa haberleri ve güncel bursa gelişmeleri, bursa ile ilgili tüm video, bursa fotoğrafları ve bursa haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Arkeoloji

Gölyazı’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı...

Kültür sanat

Şehzade Mustafa’ya ait türbedeki 598 yıllık İznik çinileri, 2009 yılında kimliği belirsiz kişilerce çalındı. 15 yıldır kayıp parçalar bulunamadığı gibi...

Kültür sanat

Dünyanın en büyük çarşılı köprülerinden biri olan Irgandı köprüsünde ressam Ertuğrul Topsakal’ın yağlı boya eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

Restorasyon

Fatih Sultan Mehmet Han zamanında yapılan ve zaman içerisinde duvarları dökülmeye başlayan Yeni Bezzaz Cami’nin mihrabı onarım bekliyor.

Bursa

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Tahtakale Mahallesi’nde yer alan Ahşap Han, mimarisiyle dikkat çekiyor.

Arkeoloji

İznik’in tarihi zenginliklerinden biri olan ve yapımı 2300 yıl öncesine dayanan Roma Tiyatrosu'nda, restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kültür sanat

Hanlar bölgesi yatırımı ile Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olan Bursa’nın ses getirmesi vatandaşlar arasında olumlu karşılandı.

Kültür sanat

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, resmi hesabından yaptığı paylaşımla tarihi köşkün restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını duyurdu.

Kültür sanat

Bursa’nın Osmangazi ilçesinin Muradiye Külliyesi içinde bulunan Şehzade Mustafa Türbesi, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Arkeoloji

Bursa'nın Mudanya ilçesinde gün yüzüne çıkarılma çalışmaları süren Myrleia Antik Kenti, değerleriyle geleceğe taşınıyor.

Haberde insan

Bursa’da yüzlerce yıl önce başlatılan erkeklerin çorap örme geleneği tarih oldu.

Kültür sanat

Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi, geçmişten günümüze 300’e yakın enstrümanla ziyaretçilerini karşılıyor.