Aydın Haberleri

aydın haberleri ve güncel aydın gelişmeleri, aydın ile ilgili tüm video, aydın fotoğrafları ve aydın haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Kültür sanat

Birçok yaban hayatına ev sahipliği yapan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın sigortası olarak görülen Samson Dağları’nın tepesinde gizlenen...

Restorasyon

Zeus Sosipolis Tapınağı’nın restorasyonunda 1. aşama tamamlanmak üzere.

Kültür sanat

Aydın, antik kentleri ve ören yerleri ile açık hava müzesi konumunda yer alırken, bu yıl içerisinde il genelindeki kazılara toplam...

Arkeoloji

Önemli kaya resimleri ile tarih öncesi dönemlere ev sahipliği yaptığı bilinen Latmos’ta yeni bir arkeolojik alan tescil edildi.

Arkeoloji

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin Çarşamba Söyleşileri’nde Kuşadası’nın en önemli antik yerleşimi olan Kadıkalesi’nin mimari ve zooarkeolojik verileri konuşuldu.

Asayiş

Aydın’da çevre koruma çalışmalarına devam eden jandarma ekipleri, Magnesia Antik Kenti ve 800 yaşındaki Anıt Ağacı kontrol etti.

Çevre

Aydın’ın Efeler ilçesinde otluk alanda çıkan yangına itfaiyenin hızlı müdahalesi alevlerin Tralleis Antik Kenti’ne ulaşmasını önledi.

Kültür sanat

Afrodisias Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmalarını Karacasu Kaymakamı Mehmet Gündoğdu yerinde inceleyerek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

Kültür sanat

1951 yılında Marshall Planı yardımları çerçevesinde Türkiye’ye getirilen 1940 model Mccormick Paletli traktör tarihi eser olarak kullanılıyor.

Kültür sanat

İnatçı filmine ev sahipliği yapan tarihi taş köprü, biriken çöp ve kütükler ile yıkılma tehdidi yaşarken, bölge vatandaşları harekete geçti.

Kültür sanat

Aydın’ın Germencik ilçesindeki Magnesia Antik Kenti’nin korunması için harekete geçen Germencik Belediyesi, kuru ot temizliği gerçekleştirdi.

Asayiş

Aydın’ın Efeler ilçesinde tarihi eser bulmak için kaçak kazı yapan 4 şüpheli, açtıkları 3 metrelik çukurda suçüstü yakalandı.