Antika Haberleri

antika haberleri ve güncel antika gelişmeleri, antika ile ilgili tüm video, antika fotoğrafları ve antika haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Kültür sanat

Tokat’ta yaşayan emekli astsubay Ali Kılınç, 44 yıldır biriktirdiği antika eşyaları Zile ilçesinde kurduğu tezgâhta sergileyip satışa sunuyor.

Erzurum

Erzurum Müzesi’nde içlerinde 3 bin 500 yıllık takıların da bulunduğu 175 eser, görücüye çıktı.

Kültür sanat

Gaziantep’te yarım asırdır ömrünü antika eşyaların restorasyon ve tamiratına adayan Ahmet Zihni Marangozoğlu, tarihi eserlere ve hatıralara hayat veriyor.

Kültür sanat

Konya’da 50 yılı aşkın süredir antika saat tamirciliği yapan Mustafa Aksever ve Hüseyin Karayeli, işlerini büyük bir aşkla sürdürüyor.

Kültür sanat

İki ay önce Mevlana Mahallesi Pazar Yerine taşınan Antika Pazarı, geçmişe duyulan özlemin giderildiği imkan ve ortamlar sunuyor.

Ankara

Ankara’da yaşayan koleksiyoner Raif kara, 40 yıldır biriktirdiği gramofon ve taş plak koleksiyonu ile Türk musikisine ait zengin mirası günümüze...

Kültür sanat

Karaman’da yaşayan 11 yaşındaki Yusuf Yıldız, babasıyla birlikte biriktirdiği yüzlerce üründen oluşan antika koleksiyonunu açtığı sergide sergiliyor.

Kayseri

5 yıldır büyük ilgiyle takip edilen ve geçtiğimiz ay ilk kez Mevlana Mahallesi Pazar Yerine taşınan Antika Pazarı, geçmişe duyulan...

Kültür sanat

Sivas’ın renkli kişiliklerinden biri olan 98 yaşındaki Kaya Bulut, antika tutkusu sayesinde evinin bir odasını adeta müzeye dönüştürdü.

Haberde insan

Gaziantep’te yaşayan 63 yaşındaki Menderes Kaya, çocukluğundan bu yana topladığı antika eşyaları tarihi Yeni Han’daki küçük dükkanında sergiliyor.

Kültür sanat

1970’li, 1980’li yıllarda popüler olan siyah beyaz televizyon, müzik seti, teyp, gaz lambası, ev aletleri vb. ürünler günümüzde LCD TV,...

Kültür sanat

Mersin’de her cumartesi kurulan ’antika pazarı’, antika tutkunlarını tarihe yolculuğa çıkarırken, gençlere de geçmiş hakkında ışık tutuyor.