ANTALYA Haberleri

ANTALYA haberleri ve güncel ANTALYA gelişmeleri, ANTALYA ile ilgili tüm video, ANTALYA fotoğrafları ve ANTALYA haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Antalya

Antalya’nın Akseki ilçesinde 800 yıllık geçmişi olan Sarıhacılar Mahallesi’ni geçen yıl 80 bin yerli ve yabancı ziyaretçi gezerken, bu yılın...

Arkeoloji

Andriake liman yerleşiminde yapılan kazılarda bulunan, "Millefiori" tekniğiyle yapılmış duvar dekorasyon levhalarına rastlanandı.

Asayiş

Kayseri ve Antalya’da düzenlenen operasyonlarda tarihi eser kaçakçılığı yapan toplamda 4 kişi yakalandı.

Arkeoloji

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Andriake bölgesinde gerçekleştirilen kazılarda çok özel bulgulara ulaşıldığını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Kültür sanat

Antalya’nın gözde tatil ilçesi Alanya’da yer alan 793 yıllık tarihi Süleymaniye Cami, mimarisiyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Kültür sanat

Syedra Antik Kenti’nde yürütülen restorasyon çalışmaları, çevre köylerden kadın işçilere iş imkânı sağlayarak bölgedeki istihdama önemli katkıda bulunuyor.

Arkeoloji

Antalya’da Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sit alanı içerisinde yer alan Kemer Balıkçı Barınağı’nda izinsiz yapılan yapıları kaldırdı.

Arkeoloji

Yaklaşık 3 bin 600 yıllık olduğu tahmin edilen gümüş perçinli bir tunç hançer, Akdeniz’in derinliklerinden gün yüzüne çıkarıldı.

Arkeoloji

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden, tarih ve kültür meraklılarına Antalya'daki dört Antik tiyatroya ziyaret tavsiyesi.

Arkeoloji

Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan ve Bizans dönemiyle ilişkilendirilen Naula Antik Kenti’ndeki çalışmalar devam ediyor.

Asayiş

Antalya’da tarihi Kaleiçi’nin simge ismi ’Kaptan Mustafa Ekizler’ heykelindeki güvercin sembolü, üç yılda üçüncü kez ortadan kayboldu.

Kültür sanat

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Hıdırlık Kulesi'nde yapılan restorasyon projesi kapsamında, kazı ve onarım çalışmalarının sürdürüldüğünü duyurdu.