Ankara Haberleri

ankara haberleri ve güncel ankara gelişmeleri, ankara ile ilgili tüm video, ankara fotoğrafları ve ankara haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Arkeoloji

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan 14 arkeolojik ve etnografik eseri daha Türkiye’ye geri kazandırdı.

Kültür sanat

Altındağ Belediyesi, resmi hesabından yaptığı paylaşımla Hacı Bayram Veli Müzesi’ne ziyaret çağrısında bulundu.

Asayiş

Başkentte gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda 290 adet sikke ve 50 adet obje olmak üzere toplamda 340 adet malzeme ele geçirdi.

Kültür sanat

71 yaşındaki Necmettin Aktaş, geçmişe ve hatıralara olan saygısından dolayı baba ocağını geçmişte kullanılan, antika özelliği bulunan parçalarla donattı.

Arkeoloji

Ankara Büyükşehir Belediyesi; tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünde Başkentlilerle buluşturdu.

Ankara

Ankara’da yaşayan koleksiyoner Raif kara, 40 yıldır biriktirdiği gramofon ve taş plak koleksiyonu ile Türk musikisine ait zengin mirası günümüze...

Arkeoloji

“Ankara Miras Şantiye Gezileri” kapsamında düzenlenen şantiye alanı gezilerine Restorasyon Haber olarak katılım sağladık.

Kültür sanat

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin Ankara’daki ilk parkı Güvenpark’ı özgün dokusunu koruyarak yeniliyor.

Kültür sanat

Laodikya Antik Kenti’ndeki 2 bin 200 yıllık Batı Tiyatrosu’nda dünyanın en beğenilen bale eserlerinden biri olan ‘Zorba’ Ankara Devlet Opera...

Arkeoloji

Arslanhane Cami ve Polatlı’daki Gordion Antik Kenti’nin daha yakından tanınması için düzenlenen “UNESCO Dünya Mirası Ankara” gezileri devam ediyor.

Kültür sanat

Tarihi evleri, sokakları, çarşılarıyla ünlü Ankara’nın Beypazarı ilçesi, bir nefeslik mola vermek isteyen vatandaşların uğrak noktası oldu.

Kültür sanat

Bölge turizminin gelişmesi ve vatandaşların kültürel ve tarihi değerleri yakından görmelerine imkan sağlayan Ankara-Tatvan Turistik Treni ikinci seferine çıktı.