Anıt Haberleri

Anıt haberleri ve güncel Anıt gelişmeleri, Anıt ile ilgili tüm video, Anıt fotoğrafları ve Anıt haberleri Restorasyon Haber sitemizde


Kültür sanat

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Türkiye’deki anıtsal çeşmeleri ziyaret etmeye çağırmak amacıyla resmi hesabından bir paylaşımda bulundu.

Kültür sanat

Kültürel Miras İstatistiklerinden elde edilen bilgilere göre Sivas’ta 921 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.

Restorasyon

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kalbi Kültürpark’ın cumhuriyet yolculuğunu simgeleyen tarihi kapılarında restorasyon çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak hizmete açtı.

Arkeoloji

Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri'ndeki kazılarda, 4.200 yıl önceki anıtsal yapıların yıkımının olası nedeninin iklim değişikliği olduğu öne sürüldü.

Arkeoloji

Sivas’ta Aziz Vlas’ın anıt mezarında çalışmaların süreceği bildirilirken, yapımı tamamlanan anıt mezarın şimdilik ziyaretlere açık olmayacağı belirtildi.

Çevre

Karacaoğlan Tepesi’nde bulunan Karacaoğlan Anıt mezarı bakımsızlığı ile dikkat çekerken, bölgedeki vatandaşlar ilgi gösterilmesini istedi.

Asayiş

Aydın’da çevre koruma çalışmalarına devam eden jandarma ekipleri, Magnesia Antik Kenti ve 800 yaşındaki Anıt Ağacı kontrol etti.

Kültür sanat

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin Ankara’daki ilk parkı Güvenpark’ı özgün dokusunu koruyarak yeniliyor.