Gündem

Dünya Mirası Sakininden İBB'ye Protesto

İstanbul Fatih'te tarihi bir yapıda yaşayan vatandaş, evinin duvarlarına yazılı afişler asarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepkisini dile getirdi.

İstanbul Fatih'te tarihi bir yapıda yaşayan vatandaş, evinin duvarlarına yazılı afişler asarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepkisini dile getirdi. Yaşadığı tarihi yapının restorasyon ya da kamulaştırma gibi işlemlerle karşı karşıya kalacağı tahmin edilen vatandaş, endişesini "İBB, Evime Yaşam Alanıma Dokunma" ve "Tarihi Konuttuk Yok Ediliyoruz" gibi afişlerle evinin duvarına taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uzun zamandır gündeminde olan; tarihi binaların korunması ve restore edilmesi konusu bir kez daha alevlendi.Bazı sakinler evlerinin kamulaştırılması veya müdahaleye uğraması korkusuyla, olası projelere karşı tepkilerini ortaya koyuyorlar. Söz konusu vatandaş, afişlerle evinin dokunulmazlığını savunarak projelerden rahatsızlık duyduğunu belirtiyor.

"Zeyrek Evleri Unesco Dünya Mirası, İBB Yok Ediyor"

Fatih'in Zeyrek Mahallesi'nde yer alan yapının duvarındaki yazılar görenleri hayrete düşürüyor. Unesco Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Zeyrek Evlerinin sakinlerinden olan vatandaşın "Zeyrek Evleri Unesco Dünya Mirası, İBB Yok Ediyor" afişi ise kafalarda soru işareti uyandırıyor. Vatandaşın eylemi, bu konudaki hassasiyeti bir kez daha gündeme taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konuya dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak ilerleyen günlerde bu tür protestoların kamuoyunda daha geniş bir tartışma başlatabileceği düşünülüyor.